Sbližování tržních výnosů: paralela pro středoevropský region - Kočenda, Evžen
V súvislosti s rozsiahlymi hospodárskymi zmenami sa po celom svete objavili nové trhy s cennými papiermi (tzv. emerging markets, Latinská Amerika, juhovýchodná Ázia a stredná a východná Európa). Hypotéza konvergencie. Rozdiely v trhových výnosoch sa zmenšujú. Ekonometrická metodológia použitá na testovanie konvergencie. Skúsenosti Latinskej Ameriky predstavujú priamu paralelu pre budúci vývoj v stredoeurópskom regióne.