Asociácia súkromných škôl bude žiadať rovnaké dotácie pre všetkých žiakov a študentov - Reiselová, E.
Rok 1989 otvoril cestu alternatívnym formám škôl. Vznik súkromných škôl. Vznik Asociácie súkromných škôl. Zlá finančná situácia súkromných škôl. Finančná diskriminácia súkromných škôl v porovnaní so štátnymi školami. Asociáciu len sporadicky prizývajú k tvorbe legislatívy. Problém v definovaní neštátnych škôl. Osobnosť učiteľa - záruka kvality školy.