Kopaničiarske osídlenie, životné prostredie a trvalo udržateľný spôsob existencie - Huba, Mikuláš
Kopaničiarske osídlenie, jeho vznik a vývoj. Miesto kopaničiarskeho osídlenia v kontexte rozptýleného osídlenia. Klasifikácia kopaničiarskych sídel a hlavné oblasti kopaničiarskeho osídlenia. Vplyv kopaničiarskeho osídlenia na prírodu a životné prostredie. Kopaničiarstvo v súvislosti s koncepciou trvalo udržateľného rozvoja.