Dlhá cesta potravinového kódexu
Zákon o potravinách nadobudol účinnosť 1. 1. 1996. Rozhodujúcim paragrafom je Potravinový kódex SR. Rozdelený je na časť všeobecnú - dotýka sa rozhodujúcich častí potravín, a časť komoditnú - dotýka sa určitej výrobkovej skupiny alebo priamo výrobku.