Istrochem Bratislava stavia najmä na produkcii gumárenských chemikálií a viskózového hodvábu - Vašina, P.
Privatizácia Istrochemu, a.s., Bratislava. V r.1995 vznikla manažérsko-zamestnanecká a.s. Istronova. Základné imanie Istrochemu, hospodárske ukazovatele a.s. Najvýznamnejšia časť výrobného programu Istrochemu - produkcia gumárenských chemikálií, výroba viskózového hodvábu. Zámery podniku do budúcnosti.