V tom čase to nebolo špecifikum len SPP - Demko, A.
Posledná kvalitatívne rozpoznateľná etapa vývoja slovenského plynárenstva od r. 1990. Rozdelenie na naftárenské a plynárenské odvetvie. Krajské riadenie plynárenskej činnosti. Úlohy SPP od r. 1990.