Počítač zásadne mení náš svet - Zapletal, Jaroslav
Nová etapa rozvoja spoločnosti, charakteristická informačnou revolúciou. Možnosti, ktoré dáva veda pri nástupe informačnej spoločnosti. Enormné úsilie o komplexné poznanie živého sveta. Núkajúce sa zdroje využitia teórie. Možnosti ďalšieho uplatnenia počítačov. Prekážky uplatnenia autoorganiky. Nepriaznivá klíma, ktorá prenasleduje autorov nových objavov a vynálezov.