Devízové výdavky za cestovný ruch vzrástli vlani oveľa viac ako príjmy - Machurková, Marta
Devízové príjmy a výdavky na zahraničný cestovný ruch v SR za rok 1996. Najviac využívané hraničné prechody boli na hraniciach s ČR a najmenej s Ukrajinou. Počet ubytovaných návštevníkov na Slovensku. Dovolenkové aktivity občanov SR - veľký záujem o dovolenky v zahraničí.