Profesionáli v public relations si vytvárajú vlastné štandardy kvality - Žáry, Ivan
Svetový kongres Medzinárodnej asociácie public relations v Helsinkách v r. 1997 - podpísanie Helsinskej charty o kvalite a rozvoji kvality pre profesiu public relations (PR). Sedem bodov charty. Certifikát kvality ako nepísaná povinnosť. Kvalita procesov a osobné schopnosti profesionálov v PR. Brožúrka Kvalita v public relations (v ang.) bude preložená i do slovenčiny.