Rast populácie - potreba kapitálu Príloha HN - Ódor, Ľ.
Nevyhnutnosť rozvoja infraštruktúry na ázijskom kontinente. Ázijská rozvojová banka vznikla na podporu rozvoja Ázie a je doplnkom zahraničných investičných spoločností. Kapitál banky je limitovaný. Štruktúra úverov poskytnutá Ázijskou rozvojovou bankou. Súčasná kríza v týchto krajinách je len prechodná, ázijský zázrak bude pokračovať naďalej.