Otázniky nad fiškálnym schodkom - Masár, V.
Stanovisko guvernéra NBS k návrhu zákona o štátnom rozpočte na rok 1998. Približovanie metodiky výpočtu fiškálneho schodku k medzinárodnej metodike. Celkové príjmy, výdavky a schodok ŠR. Problém dovoznej prirážky. Nulové úročenie štátnych finančných aktív a pasív na účtoch NBS. Stanovenie úrokových sadzieb zo štátnych pokladničných poukážok. Analýza správa návrhu k štátnemu rozpočtu na rok 1998. Zabezpečenie finančných zdrojov zo splátok istín štátnych dlhopisov a úverov, ktoré nie sú rozpočtovo kryté. Obmedzenie nezávislosti NBS.