Litovská sporiteľňa v centre pozornosti Príloha - Gajdoš, V.
Hospodárska situácia v Litve po rozpade socialistického bloku. Problémy litovských bánk. Najväčšie litovské banky z hľadiska aktív za jún 1997. Vklady obyvateľstva v Litovskej sporiteľni - Lithuanian Savings Bank. Litovská sporiteľňa (LSB) a jej alokačná stratégia. Riešenie rozporu medzi veľkým počtom pobočiek banky a vysokými nákladmi financovania. Úverové portfólio LSB. Problémy v litovskom bankovom sektore. Čistá návratnosť kapitálu (ROE) vo vybraných bankách (LSB, OTP - Maďarsko, Česká spořitelna, Sherbank - Rusko, Hoiupbank - Estónsko).