Nezávislosť od zdrojov z medzibankového trhu umožňuje Prvej komunálnej banke zvyšovať zisk - Kovalčík, J.
Prvá komunálna banka, a.s. Žilina pripravuje v spolupráci s Európskou bankou pre obnovu a rozvoj Program investovania do komunálnej sféry a ekologickej infraštruktúry. Bilančná suma PKB, a.s. Aktíva, pasíva banky. Činnosť banky odjej založenia.