Vláda sa snaží urýchlene zvýšiť svoj vplyv na menovú politiku Národnej banky Slovenska - Kovalčík, J.
Kontroverznosť návrhu novely zákona o Národnej banke Slovenska (NBS). Snaha vlády ovplyvňovať menovú politiku NBS. Návrh Ministerstva financií schvalovať rozpočet NBS v parlamente. Návrh vlády SR, aby NBS kryla rozpočtovú nerovnováhu, aby polovicu členov bankovej rady navrhoval minister financií. Kontroverznosť spôsobu predloženia návrhu novely zákona. Chybná doložka zlučiteľnosti návrhu zákona s právom EÚ.