Podklady úverovej politiky banky s ohľadom na analýzu bonity a úverových záruk - Ovesny-Straka, R.
Vzťahy medzi bankou a klientom pri úverovej zmluve. Význam poradenstva pri úverových obchodoch. Druhy úverov a ich rozlišovacie kritériá. Definície odborných termínov z oblasti úveru. Bonita. Kredibilita. Otázky pre posúdenie bonity z hľadiska preverenia hospodárskej kredibility. Hospodárske a právne prepojenie koncernov a ich význam pri posudzovaní bonity. Oceňovanie záruk pri úverových obchodoch.