K problémům transformace podniků v České republice - Blažek, L.
Proces transformácie v Česku. Problémy v oblasti transformácie podnikov. Vlastnícke pomery a ich vplyv na riadenie a štruktúru podnikov. Privatizácia ako kľúčový moment transformácie českého hospodárstva. Konkurencieschopnosť a produktivita práce. Inovačná schopnosť. Nevyhnutnosť kapitálu pri odstraňovaní zastaranosti výrobnej základne. Hľadanie finančných zdrojov na investovanie do modernizácie podnikov.