Rozsah štátnych intervencií do ekonomiky - Nemec, J.
Vzťah štátu a trhového mechanizmu v modernej spoločnosti - otázky spojené s týmto vzťahom. Postavenie štátu vo vyspelých ekonomikách. Ukazovatele, ktoré sa používajú v praxi na kvantifikovanie veľkosti verejného sektora (rozsahu štátnych intervencií do ekonomiky). Údaje o veľkosti verejných výdavkov a verejných príjmov v jednotlivých vyspelých krajinách a v transformujúcich sa krajinách. Funkcie štátu v trhovo orientovanej ekonomike. Právne prostredie na podnikanie. Makroekonomická regulácia. Redistribúcia.