K aktuálnym otázkam kúpy a predaja v obchodnom práve - Kolaříková, M.
Kúpa a predaj v podnikateľskej praxi ako jeden z najčastejších dôvodov vzniku obchodných záväzkových vzťahov založených kúpnou zmluvovu, zmluvou o predaji podniku, zmluvou o kúpe prenajatej veci ap. Problémy spojené s vrátením splátky kúpnej ceny. Zmluva o kúpe akcií a problémy spojené s jej plnením.