Dojmy z Medzinárodného súdneho dvora v Haagu a úvahy o jeho rozsudku v kauze SVD G-N - Liška, Miroslav
Právny spor o sústave vodných diel Gabčíkovo-Nagymaros a jeho prejednávanie na Medzinárodnom súdnom dvore v Haagu v r.1997. Názory na výstavbu vodného diela zo strany Maďarska. Zmluva 1997 a snahy o jej ukončenie. Pokus o spochybnenie následníctva SR v Zmluve 1997. Výsledok súdneho pojednávania v prospech Slovenska.