Zajišťování kursových rizik - Kalvoda, Jan
Podnikatelia vstupujúci do oblasti medzinárodných vzťahov podstupujú riziko zmeny kurzu meny voči domácej mene. Možnosti zaistenia voči zmene kurzu meny. Zriaďovanie devízových účtov. Možnosti zvýšenia výnosov vývozu a znižovanie rizík. Zaisťovacie operácie - spot, swap, forward, opcia.