Lék proti chaosu? Bleskové reakce! - Souček, Zdeněk
Promblematika riadenia v podmienkach chaosu. Otázky manažérov ako postupovať vo svete chaosu a dosahovať vyššiu efektivitu. Chaos - príčiny a dôsledky. Vzťahy medzi jednotlivými javmi a procesmi. Strategické riadenie v podmienkach chaosu. Vytváranie nových, vyšších systémov usporiadania podniku. Odpovedajúce systémy umožňujúce pružné a rýchle reakcie podniku v podmienkach chaosu. Základná schéma signálneho, varovného systému a systému rýchlej reakcie.