Controlling podpora vrcholového manažmentu - Přibyl, Milan
Controlling ako nová filozofia riadenia, ktorá vytvára predpoklady pre dlhodobý úspešný rozvoj podniku. Controlling je založený na práci s vybranými presnými a včasnými informáciami a preto je veľmi prínosné jeho spojenie a vzájomná podpora s manažérskymi informačnými systémami pre podporu riadenia a rozhodovania (MIS). Controlling v ČR. Rôzne poňatie controllingu v podnikoch i poradenských firmách v zahraničí. Manažérsky informačný systém MERIT-MIS je vybudovaný na princípoch filozofie controllingu.