Doprava a komunikácia sú podmienkou rozvoja ekonomiky
Komplexný rozvoj dopravy, pôšt a telekomunikácií do r. 2020. Strategické zámery jednotlivých odvetví. Vytváranie porovnateľných podmienok s krajinami Európskej únie v oblasti telekomunikácií a pôšt. Stratégia rozvoja dopravnej a komunikačnej infraštruktúry po roku 2000. Globálny rámec komunikačnej politiky.