Čo by mal vedieť podnikateľ o financiách - Miková, Oľga
Publikácia rozvádza základy finančného riadenia a používania finančných kategórií pri rozhodovaní podniku. Rozbor základných finančných kategórií, ktoré potrebujú pri finančnom rozhodovaní všetci podnikatelia. Jednotlivé kapitoly publikácie: 1. Finančné aspekty založenia podniku. 2. Základné kategórie finančného riadenia. 3. Získavanie kapitálu podniku z interných a externých zdrojov. 4. Investovanie podnikového kapitálu. 5. Výber investičného projektu podľa možných foriem financovania. 6. Podnikanie na zahraničných trhoch. Ilustračné príklady z praxe.