Chemický a farmaceutický priemysel SR konkurencieschopnosť týchto odvetví je silne závislá od cien
Produkcia a export slovenského chemického a farmaceutického priemyslu v r. 1996 a 1997. Analýza bola vypracovaná z podkladov Ministerstva hospodárstva SR. Počet podnikajúcich ekonomických subjektov v odvetví. Štruktúra dovozu a vývozu. Zvýšenie investičnej aktivity odvetvia v r. 1996 oproti r. 1995.