K zásadám práva sociálního zabezpečení - Gregorová, Zdeňka
Pojem "zásady práva" v teórii práva. Formulácia základných zásad pre odvetvie práva sociálneho zabezpečenia. Zásada všeobecnosti práva sociálneho zabezpečenia. Zásada sociálnej solidarity. Zásada účasti oprávnených subjektov. Zásada zásluhovosti. Zásada sociálnej potrebnosti. Zásada kompenzácie a zásada spoločenskej integrácie.