Pri príprave na zmeny vo firmách je nevyhnutné plánovať rozvoj ľudských zdrojov - Čalfová, Jana
Pri zmenách vo firme je dôležité plánovať aj rozvoj ľudských zdrojov, ktorý má byť aj súčasťou podnikateľskej stratégie. Využitie vlastných špecialistov, alebo hľadanie nových pracovníkov. Výhoda existencie databázy zamestnancov firmy - skúsenosti IBM Slovensko. Plánovanie ľudských zdrojov a identifikácia zmien vo firme. Zmeny musia byť cielené. Modely a formy zavádzania riešení.