Význam procesu presunu pracovne náročných výrob v exportne orientovanom rozvoji - Oberhauser, Ján Artur
Presun pracovne náročných výrob do iných krajín ako nástroj úspechu v proexportnej stratégii. História presunu výrob v 60. a 70. rokoch. Pokračovanie v 80. rokoch až dodnes. Porovnanie pomerov domácich dodávok na exporte v rozvojových a novoindustrializovaných krajinách. Negatíva presunu výroby. Celkové kladné hodnotenie vplyvu presunu výrob na ekonomiku krajiny. (pokračovanie seriálu o proexportnej stratégii z čísla 15. Ďalej v čísle 25).