Riadenie nákladov na báze aktivít - Veščičík, Milan
Vyspelé ekonomiky presadzujú nový prístup k riadeniu nákladov - Activity Based Costing (ABC) - riadenie nákladov na báze aktivít. Význam ABC - konkurenčná výhoda pre firmu, možnosť výrazného zníženia nákladov bez dosahu na kvalitu výrobkov a služieb klientom. Systém ABC a zvyšovanie ziskovosti firmy.