Na solventné trhy Arabského polostrova možno vyvážať najmä sofistikovanú produkciu - Švec, Peter
Riešenie možnosti zvyšovania slovenského exportu do krajín stredného východu s rozsiahlymi zásobami ropy a zemného plynu. Atraktívnosť obchodu so štátmi Arabského polostrova. Otvorenosť trhov Arabského polostrova. Integrované regionálne zoskupenie Rada pre spoluprácu krajín Perzského zálivu (Gulf Cooperation Council GCC). Aktívna obchodná bilancia s krajinami GCC. Dopyt po stavebných výkonoch.