Geografické aspekty trvalo udržateľného využitia zeme využitie zeme a trvalo udržateľný spôsob hospodárenia na poľnohospodárskej a lesnej pôde - Ira, Vladimír
Základnou podmienkou pre trvalo udržateľný rozvoj je záruka potravinovej bezpečnosti pre obyvateľov celého sveta. Prvoradou podmienkou pre dosiahnutie potravinovej bezpečnosti je dostupnosť dostatočného rozsahu poľnohospodárskych plôch. Trvalo udržateľný spôsob hospodárenia s pôdou a v lesoch. Slovensko a trvalo udržateľný spôsob využitia zeme.