Ku komparácii peňažných koncepcií J.M. Keynesa a M. Friedmana - Gonda, Vladimír
Moderné teórie peňazí možno agregovať do dvoch základných prístupov. Kvantitatívna teória peňazí - jej vznik a vývoj. Teória dopytu po peniazoch v koncepciách Keynesa a Friedmana. Miesto a teória peňazí v teoretickom systéme J.M. Keynesa a M. Friedmana.