Gotika a barok v zbierkach SNG na pamätnej minci - Flaché, Dagmar
Ako prvú mincu emisného plánu na rok 1998 vydáva Národná banka Slovenska pamätnú striebornú mincu, v hodnote 200 Sk, k 50. výročiu založenia kultúrnej inštitúcie celonárodného významu - Slovenskej národnej galérie.