Na dokončenie diaľničného obchvatu Bratislavy poskytne EIB 2,7 mld. Sk - Švec, Peter
Európska investičná banka (EIB) poskytne Slovensku ďalšiu pôžičku vo výške 72 mil. ECU na výstavbu diaľničného obchvatu okolo Bratislavy. Ide o vybudovanie 6,5 kilometrovej diaľnice. Po dobudovaní v roku 2000 sa vytvorí súvislá diaľničná komunikácia spájajúca diaľnice Praha - Bratislava a Bratislava - Piešťany. Celková výška úveru, ktorý EIB doteraz poskytla Slovensku zodpovedá výške 615 mil. ECU. Ďalšie plánované pôžičky EIB Slovensku.