Finančná analýza ukazuje, že pätine poľnohospodárskych podnikov nepomôže ani revitalizácia - Chrastinová, Zuzana
Poukázanie na viaceré vplyvy, ktoré dlhodobe poznačujú vývoj finančnej situácie v poľnohospodárstve. Úverové zaťaženie poľnohospodárskeho sektora. Problémy získavania nových úverov. Vysoká celková zadlženosť poľnohospodárskych podnikov. Pretrvávanie prvotnej platobnej neschopnosti. Možné riešenie stratových podnikov prostredníctvom bankrotov. Závislosť poľnohospodárstva od cudzích finančných zdrojov. Nevyhnutnosť dotácií do poľnohospodárstva.