Český obchod v roku 1997
Nová forma expanzie - výstavba na zelenej lúke. Prudký rozmach obchodných reťazcov a hypermarketov v Česku. Úspechy domácich obchodných sietí, menších obchodných firiem a dobrovoľných obchodných reťazcov. Rozruch okolo firiem Pronto Plus a Kilián. Rýchly rozvoj drogistických reťazcov. Veľkopredajne nábytku, elektro a hobbymarkety v Čechách. Dobré výsledky českého obchodu v roku 1997.