Daňové pohľadávky vzniknuté po mŕtvych daňovníkoch pri prevodoch a prechodoch majetku a problémy s ich vysporiadaním - Mäsiarová, Terézia
Problémy daňových nedoplatkov vzniknuté pri úmrtí daňovníka. Prechod daňovej povinnosti na dediča. Vznik daňovej povinnosti pri prevodoch a prechodoch majetku. Určenie zástupcu na podanie daňového priznania. Prihlásenie pohľadávok do dedičského konania. Oznámenie pohľadávok na súde.