Spoločná zdravotná poisťovňa - Jánoš, Daniel
Vznik Spoločnej zdravotnej poisťovne zákonom č. 280/1997 Z.z. zo dňa 2. októbra 1997. Uvedeným zákonom sa zriaďuje Spoločná zdravotná poisťovňa ako verejnoprávna inštitúcia, ktorá vzniká splynutím Poisťovne Ministerstva vnútra, Vojenskej zdravotnej poisťovne a Železničiarskej zdravotnej poisťovne. Poistenci Spoločnej zdravotnej poisťovne. Vznik a zánik poistenia. Orgány poisťovne. Príjmy a výdavky poisťovne.