Analýza vývoja kurzu slovenskej koruny - Ivaničová, Zlatica
Postupná liberalizácia devízového režimu je spojená s jeho kvalitatívnou zmenou. Analýza skutočného vývoja kurzov SKK/DEM a SKK/USD od obdobia vzniku samostatnej SR. Matematický prístup k hodnoteniu vývoja meny. Teória parity kúpnej sily. Teória parity úrokovej miery. Medzinárodná Fisherova relácia. Vplyv inflácie na vývoj kurzu slovenskej koruny.