Joining the European Union - Economic Inevitability or Political Ambition for the Slovak Republic? - Baláž, Peter
Záujem SR o čo najrýchlejší vstup do EÚ patrí k najvýznamnejším prvkom politického a spoločenského života. Od úspešnosti jeho realizácie sa odvíjajú základné predpoklady jej ďalšieho smerovania. Presadenie týchto zámerov ekonomiky SR je nielen politickou ambíciou, ale aj ekonomickou nevyhnutnosťou.