Menová reštrikcia a úsporný rozpočet sú čoraz nevyhnutnejšie pre vonkajšiu rovnováhu - Švec, Peter
Predpoklad znižovania vonkajšej nevyváženosti hospodárstva SR v r. 1998. Predpoklad poklesu deficitu obchodnej bilancie, zvýšenia exportu, zníženia importu a oživenia turistického ruchu. Dôsledky zavedenia dovoznej prirážky a dovozných depozitov v roku 1997. Aktivity Eximbanky a Fondu na podporu zahraničného obchodu.