Právo na prístup k informáciám o životnom prostredí v hospodársky vyspelých krajinách - Gašparíková, Božena
Právne predpisy o voľnom prístupe k informáciám o životnom prostredí vo vyspelých krajinách. V rámci štátov Európskej únie bola v r. 1990 vydaná Smernica Rady č. 90/313/EHS o voľnom prístupe k informáciám o životnom prostredí. Aplikácia tejto Smernice v Rakúsku, SRN. Federálny zákon o voľnom prístupe k informáciám v USA. Všeobecný zákon o prístupe verejnosti k informáciám o životnom prostredí v Holandsku a Kanade.