Ekonomický rast a stav životného prostredia - Hranaiová, Mária
Environmentálne aspekty ekonomického rastu vo vyspelých krajinách. Ekonomický rast a stav životného prostredia v ekonomicky zaostalých krajinách. V ekonomicky rozvinutých krajinách je zhoršenie stavu životného prostredia výsledkom vysokej životnej úrovne, v rozvojových krajinách je to naopak dôsledok biedy. Ekonomický rast a trvalo udržateľný rozvoj.