Cenová regulácia a jej vplyv na tvorbu finančných prostriedkov firiem - Oláh, Michal
Chápanie regulácie cien. Cenová regulácia ako prostriedok ochrany vytvorených hodnôt firiem a spotrebiteľov. Spôsoby regulácie cien: úradné určenie cien, vecné usmerňovanie cien, cenové moratórium. Uplatňovanie regulácie cien v jednotlivých komoditách. Cenové zmeny v oblasti regulovaných cien od 1. augusta 1997. Regulácia cien a daňové opatrenia k 1.1. 1998 a ich možný očakávaný vplyv na úroveň cien. Kľúč k dosiahnutiu pozitívnych výsledkov po zvýšení regulovaných cien. Východiská pre ďalší postup deregulácie cien. Prehľad výmerov MF SR na tovar s regulovanými cenami.