Řízení měnové báze a stabilita peněžního multiplikátoru - Kodera, Jan
Riadenie peňažnej zásoby pomocou menovej bázy. Možnosť úplného riadenia menovej bázy. Stabilita peňažného multiplikátora - vplyv inflácie, hospodárskeho cyklu, zmeny devízovej pozície bánk, úrokovej miery. Empirická analýza pružnosti peňažnej zásoby vzhľadom k menovej báze.