Milionárska daň a zvýšenie preddavkov na rok 1998
Národná rada SR 12. februára 1998 schválila zákon, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov. Zákonom sa menil a dopĺňal par. 16 (sadzba dane u fyzických osôb), čím sa zaviedla tzv. milionárska daň. Nové ustanovenie nadobúda účinnosť od 1. apríla 1998. Zvýšenie dane. Zvýšenie preddavkov na daň. Daňová povinnosť. Príklady.