Ako bude vyzerať spoločná mena euro - Schlosser, Gabriel
Rozhodnutie prijať jednotnú menu je súčasťou Zmluvy o Európskej únii podpísanej členskými štátmi v Maastrichte v r. 1992. Prechod na euro sa začne 1.1.1999 v štátoch, ktoré splnia nevyhnutné predpoklady zhrnuté v Maastrichtskej zmluve. K 1.1.2002 by mali byť v obehu euro-bankovky a euro-mince. Výroba bankoviek a mincí sa začne v roku 1998.