Fiškálny federalizmus v Európskej únii a perspektívy verejných financií SR po vstupe do EÚ z tohto pohľadu - Kubicová, Jana, 1961-
Charakteristika hlavných čŕt fiškálneho federalizmu v Európskej únii, odlišnosti od centralizovaného, decentralizovaného a kombinovaného modelu. Priestorový aspekt distribučnej funkcie verejných financií. Implikácie pre Slovensko. Mechanizmus verejnej voľby.