Zásadné problémy poľnohospodárstva treba uvažovať o postupnom znižovaní cenovej regulácie - Bíroš, Vincent
Nízka výkonnosť slovenského poľnohospodárstva. Nedostatok finančných prostriedkov. Podpory na udržanie pevných cien agrárnych komodít. Uplatňovanie systému kvót. Štátny fond trhovej regulácie ako nástroj zmierňovania výkyvov agropotravinového trhu.