Mimorozpočtové fondy jako nástroj státní politiky životního prostředí - Jílková, Jiřina
Významná úloha mimorozpočtových fondov v štátnej politike životného prostredia. Zdroje fondov a ich miesto v sústave verejných príjmov. Spôsob použitia finančných prostriedkov - dôležitosť transparentnosti fondov a ich náväznosť na štátnu politiku životného prostredia. Princípy poskytovania prostriedkov - podpora koncových technológií, prerozdeľovanie medzi zložkami a regiónmi. Formy podpory.